Over ons

Wat?

Onze bewegingsschool is een initiatief voor kinderen van 3-6 jaar en hun ouders om samen op ontdekking te gaan in een omgeving vol nieuwe uitdagingen en zo de basismotoriek van het kind te verruimen en verbeteren. Elke week voorzien onze gemotiveerde begeleiders een nieuwe bewegingsomloop waarin zowel eenvoudige als uitdagende obstakels aan bod komen. De hindernissen worden door het kind overwonnen met hulp en steun van de ouders en onze begeleiders.

Het doel van onze bewegingsschool is om de kinderen te laten ontdekken en experimenteren aan de hand van verschillende kleine en grote, eenvoudige en uitdagende obstakels en hierdoor hun psychomotorische vaardigheden te verbeteren. Zo kan het kind zich ontplooien op zowel motorisch, dynamisch-affectief en cognitief vlak.

In onze bewegingsschool zorgen wij ervoor dat het kind verschillende bewegingservaringen kan opdoen in een veilige omgeving. Dit betekent niet dat we het kind beperkingen opleggen door bijvoorbeeld het kind een hand te geven of te ondersteunen. Zowel ouders als begeleiders staan wel altijd klaar voor ondersteuning bij een eventuele val. Belangrijk is dus om steeds aandachtig te zijn en attent te reageren.

Wanneer?

Seizoen 1
24 september
1 oktober
8 oktober
15 oktober
22 oktober
29 oktober
5 november
12 november
19 november
26 november
3 december
10 december

Onze sessies gaan telkens door op een zaterdag van 13u30-14u30 (sessie 1), van 14u30-15u30 (sessie 2) en van 15u30-16u30 (sessie 3)

Sessieverloop

  1. Aanmelden: kan vanaf 10 minuten voordat de sessie begint Bij de aanmelding krijgt uw een kind een stickertje met een bepaalde kleur. Deze kleur zal bij de start van het parcours bepalen in welk gedeelte van de zaal uw kind mag beginnen. Dit zorgt ervoor dat er vlot gestart kan worden met het parcours en dat er geen lange files ontstaan.
  2. Vrij gedeelte Direct na het aanmelden zijn de kinderen vrij om het bewegingsparcours te verkennen. Het kind mag hier zelf kiezen wat hij doet en in welke volgorde hij dit doet. Niets moet en alles mag. Veiligheid staat hier centraal en wordt gegarandeerd door de begeleiders en de ouders die de veiligheid van het kind nooit uit het oog verliezen.
  3. Start van het parcours Na het startsignaal gaan de ouders met hun kinderen bij de juiste kleur staan om te beginnen. De kinderen kunnen nu het parcours verkennen in een bepaalde volgorde die door pijlen wordt aangegeven.
  4. Afsluitende activiteit Na het eindsignaal wordt er door de begeleiders nog een leuke afsluiter voorzien. Ook bij deze activiteit worden de ouders actief betrokken.

Kostprijs?

Voor een volledig seizoen (11 sessies) vragen wij een kostprijs van 75 EUR per kind. Inclusief: Verzekering, gebruik van het sportmateriaal

Waar?

Onze bewegingsschool gaat door in de sporthal van gemeentelijke basisschool “De Kriebel” te Kapelle Adres: Kerkstraat 1, 1700 Sint-Ulriks-Kapelle

Inschrijven

Inschrijven voor onze bewegingsschool kan via Sportkamp -> Inschrijvingen of via volgende link: http://www.icho-sport.be/sportkampen/inschrijvingen.asp?m=oranje

Contact

Wenst u meer informatie of heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Mail: bewegingsschoolicho@hotmail.com
Tel.: 0473 29 40 14 of 0471 44 87 13

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze voorwaarden