sportkampen

Over ons

Tijdens onze sportstages laten we de kinderen tussen 4 en 14 jaar proeven van verschillende sportdisciplines, onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde sportmonitoren. Deze worden soms bijgestaan door jonge hulpmonitoren. We laten de kinderen kennismaken met verschillende sporten en thema’s. Plezier maken en nieuwe vaardigheden aanleren staat centraal. Misschien vindt jullie spruit wel een sport die hij/zij later wilt verder beoefenen.

De kinderen zitten samen in kleine groepjes van maximum 15 kinderen. Zodat we de kinderen goed kunnen begeleiden en maximale spelplezier kunnen verzekeren. Verder proberen we de leeftijdsgroepen zo homogeen mogelijk te houden. De groepen worden verdeeld in mini-sport (4-6 jaar), omnisport (6-9 jaar) en de oudste fun (11-14 jaar).

De nadruk bij de minisport (4-6 jaar) ligt op de psychomotorische ontwikkeling. We wisselen korte lesmomenten af met spelmomenten. Het aanleren van basisvaardigheden (gooien, vangen, klimmen, klauteren,… staat centraal. De monitoren proberen zich zoveel mogelijk in te leven in hun rijke fantasiewereld en wisselen open en gesloten leermomenten af. We combineren minisport met zwemmen, themakampen en dans.

Bij de omni-sporters maken we via spelvormen de kinderen wegwijs in de verschillende sporten en dit op een leuke en leerrijke. Het spelend leren staat hierbij centraal. We combineren omnisport met dans, karate-do, Mtb, paardrijden, break dance, basket en vele andere thema’s.

Voor de oudste hebben we een fun-kamp, waarbij we de jongeren op een uitdagende manier proberen warm te maken voor een aantal nieuwe sporten met een dag in de beachclub als hoogtepunt.

Op het einde van elk kamp is er een optreden voorzien. Een aantal groepen tonen wat ze in de week geleerd hebben.

Als VZW willen we niet enkel bezig zijn met onze eigen sportkampen en onze eigen kinderen gelukkig maken. We willen ook helpen om van de wereld een betere plek maken. Daarom wordt er bij elke inschrijving een deeltje aan de kant gehouden om de volgende projecten te ondersteunen.

  • 1. Natuurpunt Dilbeek

    Natuurpunt is een organisatie die meer en betere natuur wilt verkrijgen in Dilbeek. Door natuurpunt te steunen bouwen we mee aan een groener Dilbeek voor onze kinderen. We krijgen van hen ook hulp om van het natuurkamp een unieke ervaring te maken. Verdere projecten van Natuurpunt kan je hier vinden: www.natuurpunt-dilbeek.be

  • 2. VZW Irie

    IRIE staat voor “Intercultural Resources for International Evolution”. De vzw is actief in Zouameyong, een arm dorp in Kameroen. De mensen zijn er vaak niet opgeleid en hebben nooit de kans gehad om te leren lezen en schrijven. Met het project Educam heeft IRIE vzw in 2014 een schooltje gebouwd voor 200 leerlingen. Door hen te steunen, kunnen er nu 200 leerlingen dagelijks naar school. Meer info over de VZW kan je hier vinden: www.irie-world.org

  • 3. Kasterlinden

    Als school voor buitengewoon onderwijs, wil Kasterlinden op een ‘buitengewone wijze’ onderwijs bieden. Door hen te steunen geven we kinderen de kans om centraal te staan in een school waar op hun niveau gewerkt wordt. Extra informatie over de school Kasterlinden kan je vinden via deze site: www.kasterlinden.be