sportkampen

Over ons

Tijdens onze sportstages laten we de kinderen tussen 4 en 14 jaar proeven van verschillende sportdisciplines onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde sportmonitoren. Deze worden soms bijgestaan door jonge hulpmonitoren. De bedoeling is dat de kinderen kennismaken met verschillende sporten en zo een sport vinden die ze leuk vinden om verder te beoefenen.

De kinderen zitten samen in kleine groepjes van 12 (max 15) om maximaal te spelplezier en begeleiden mogelijk te maken. Verder proberen we de leeftijdsgroepen zo homogeen mogelijk te houden. Zo delen we de groepen in minisport 4-6, omni 6-9 en 9-12 j en de oudste fun 11-14j.

De nadruk bij de minisport (4-6 jaar) ligt op de psychomotorische ontwikkeling . We wisselen korte lesmomenten waar we de kinderen de basisvaardigheden bijbrengen van de sport af met spelmomenten. De monitoren proberen zoveel mogelijk zich in te leven in hun rijke fantasiewereld en wisselen open en gesloten leermomenten af. We combineren de minisport met zwemmen, ridder en prinsessen, piraten en dans.

Bij de omni-sporters maken we via spelvormen de kinderen op een leuke en leerrijke manier wegwijs in de verschillende sporten. Het spelend leren staat hierbij centraal. We combineren omnisport in een halve dag systeem met dans, karate-do, Mtb, paardrijden, break dance en basket.

Voor de oudsten hebben het fun-kamp waarbij we de jongeren op een uitdagende manier proberen warm te maken voor een aantal nieuwe sporten. Een dag op de beachclub vormt het hoogtepunt.

Op het einde van elk kamp is er een optreden waar de meeste groepen hun kunnen de beste geven.